back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κ. Αρβανίτης: Τίτλος τιμής για εμένα να με κατηγορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή υπερασπίζομαι το κράτος δικαίου

Διαβάστε επίσης

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παραδοχή του ότι είχε κομβικό ρόλο στη σύνταξη του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου με το οποίο καταδικαζόταν η Ελλάδα για ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, έδωσε τη δική του απάντηση, μέσω του Αθήνα 9.84.

Μιλώντας στον Μιχάλη Λεάνη και στην Σοφία Μπερετάνου, σημείωσε πως η δική του συμμετοχή αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι ‘Έλληνες δεν πρέπει να στερηθούν κονδύλια ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το Ε.Κ. πολιτικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το επίμαχο ψήφισμα «δεν καταδικάζει τη χώρα αλλά την κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Είναι τίτλος τιμής για εμένα να με κατηγορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή υπερασπίζομαι το κράτος δικαίου».

«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν καταδικάζει τη χώρα μας, καταδικάζει την κυβέρνηση»

«Το συγκεκριμένο ψήφισμα, ένα μήνα μετά, παραμένει στην επικαιρότητα και εκεί θα το κρατήσω. Ενοχλεί τη ΝΔ η οποία αλλάζει την ατζέντα. Δεν γίνεται να παίζεις με την γκεμπελίστικη προπαγάνδα. Πρέπει να δούμε αν η Ελλάδα είναι μια χώρα ισότιμη με τις υπόλοιπες της ΕΕ. Έχουν τα ίδια δικαιώματα ένας δυνατός και ένας ανίσχυρος; Όπου δεν λύνονται τέτοιου είδους ζητήματα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρεμβαίνει θέτοντας ακόμα και ζητήματα αιρεσιμότητας. Το ψήφισμα δεν καταδικάζει τη χώρα μας, καταδικάζει την κυβέρνηση, της επισημαίνει…στρίψτε το και εργαστείτε. Αυτό λέει το άρθρο 27».

«Τίτλος τιμής για εμένα για να με κατηγορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή υπερασπίζομαι το κράτος δικαίου»

«Είναι τίτλος τιμής για εμένα για να με κατηγορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή υπερασπίζομαι το κράτος δικαίου. Υπερασπίζομαι δηλαδή το δικαίωμα του εργάτη να μη δολοφονείται. ‘Έχουμε 220 δολοφονίες εργατών και δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Δεν θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή; Δολοφονείται ο Ζακ Κωστόπουλος παρουσία τηλεοπτικών δικτύων και η υπόθεση δεν προχωράει, δεν θα κάνω ερώτηση; Για την τραγωδία των Τεμπών που μπάζει από παντού, όπως μπάζωσαν και τα στοιχεία, δεν θα πρέπει να μιλήσουμε και να θέσουμε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο; Τέτοια αντιπολίτευση θέλει η κυβέρνηση; Μας οδηγούν σε μια λογική άμυνας, να μη μιλάμε γιατί όποιος το κάνει θα πέσει πάνω του το σύστημα να τον φάει».

 

«Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε δουλειές στο Κατάρ gate αλλά για να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα των πολιτών»

«Θα πρέπει να δώσω εξηγήσεις για τις ερωτήσεις που έκανα και για τις απαντήσεις που ζητώ; Θα πρέπει να απολογηθώ επειδή θέλω η ελληνική κυβέρνηση να είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό δίκαιο; Οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές πρέπει να ελέγχουν την κυβέρνηση ακόμη και αν ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Αυτό το αυτό μοντέλο της κομματικής πειθαρχίας που έχουμε στην Ελλάδα, που κάνουμε ότι λέει το κόμμα, δεν υπάρχει πουθενά αλλού και πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να παρεμβαίνουμε προς όφελος των πολιτών. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε δουλειές στο Κατάρ gate αλλά για να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους».

«Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν ύψιστο δικαίωμα»

«Πήραν τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εξωτερικού και τα έδωσαν σε Ευρωβουλευτή τους να κάνει προεκλογική καμπάνια και δεν έχει παρέμβει ακόμα ο Εισαγγελέας. Είναι αυτό κράτος δημοκρατίας; Φεύγουν από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και βρίσκονται στα γραφεία της ΝΔ για να κάνουν προεκλογικό αγώνα και δεν θα κάνουμε ερώτηση στην Ευρωβουλή; Τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν ύψιστο δικαίωμα. Υπήρξε συναλλαγή με το κράτος και τα στοιχεία βρέθηκαν αλλού και αξιοποιούνται και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Είναι θέμα χειραγώγησης. Αν το κράτος το οποίο διαθέτει τα προσωπικά μου δεδομένα, τα διανέμει όπου κρίνει ή όπου έχει πλάτες, αυτό σημαίνει ότι διαμορφώνει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα