back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δ. Καιρίδης: Πολιτικές και εθνικές οι ευρωεκλογές, θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα

Διαβάστε επίσης

Θέση μάχης έχουν λάβει οι πολιτικές δυνάμεις για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα το χρεωθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι όλοι μας.Οι ευρωεκλογές είναι πολιτικές, είναι εθνικές, με την έννοια ότι διεξάγονται σε όλη τη χώρα και από αυτές θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης. «Εμείς θέλουμε να είμαστε νικητές και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, να επιμείνουμε στο δρόμο της ανάταξης και της ανάπτυξης που έχουμε χαράξει», πρόσθεσε.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την αδυναμία της αντιπολίτευσης» 

«Δεν έχουμε μονοκομματικό σύστημα έχουμε πολυκομματικό. Έχουμε μονοκομματική κυβέρνηση την οποία είχαμε έτσι κ αλλιώς στο μεγαλύτερο κομμάτι της μεταπολίτευσης, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Το πρωτοφανές είναι η αδυναμία της αντιπολίτευσης για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς. Προφανώς εμείς έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης και θα κριθούμε γι’ αυτήν, όμως πιστεύω ότι αν το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο θα δημιουργήσει μια αχρείαστη ανατάραξη και μια αχρείαστη αμφισβήτηση της πορείας που έχουμε χαράξει».
«Ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθετεί τον πιο βαθύ “τραμπισμό” στο λόγο του» 
Ήρθε σαν τον Τραμπ από το πουθενά, μετάλλαξε το κόμμα όπως και ο Τραμπ, αμφισβήτησε θεσμούς, έχει ακοστολόγητο πρόγραμμα… Ό,τι παλαιοκομματικό υπάρχει το έχει υιοθετήσει και δεν έχει καμία πρόταση για τα δύσκολα.
Η κοινωνία τώρα βγαίνει από την κρίση και δεν έχουμε χρόνο για lifestyle. Έχουμε ζωτικά προβλήματα μπροστά μας. Δεν έχει περιθώρια η κοινωνία για το χαζοχαρούμενο. Υπάρχει κατάντια της αντιπολίτευσης που σέρνεται πίσω από τον Βελόπουλο, πίσω από την πιο χυδαία συνωμοσιολογία και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πρόταση μομφής και τόσα άλλα».
Για επιλογή Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
«Δεν ξέρω αν θα συμπεριληφθεί ή αν υπάρχει αυτή η συζήτηση, προφανώς όλα πρέπει να σταθμίζονται και όλα πρέπει να μπαίνουν στη ζυγαριά. Το σύστημα των ευρωεκλογών με την πανελλήνια επικράτεια έχει μεγάλες δυσκολίες και πριμοδοτεί μια αναγνωρισιμότητα, όμως υπάρχουν και οι κίνδυνοι και πρέπει οι ψηφοφόροι να είναι υποψιασμένοι γιατί οι 21 έδρες στην Ευρώπη είναι υπερπολίτιμες για την πατρίδα μας».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα