back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο. Γεροβασίλη: Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

«Κύριος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΝΔ του  Κυριάκου Μητσοτάκη και η πολιτική που ακολουθεί. Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση και οι επιλογές της», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και 4η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη η οποία, έκανε παράλληλα  λόγο για ιδιοκτησιακή αντίληψη και συγκεντρωτική άσκηση εξουσίας από την πλευρά της κυβέρνησης, εκτιμώντας στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα  κριθεί και ο ίδιος προσωπικά.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η κ.  Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που  έκρινε αντισυνταγματικό  τον  νόμο του 2021 ο οποίος απαγόρευε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, τόνισε:  «Κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα είχε σταθεί από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών» και πρόσθεσε: «Η ΝΔ κατέστησε τον κ. Ανδρουλάκη εκβιαζόμενο, χαρακτηρισμό τον οποίο δεν υιοθετώ», ενώ στήριξε το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές.

 

«Αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης»

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών, η τραγωδία στα Τέμπη, η διαρροή προσωπικών δεδομένων ομογενών από το ΥΠΕΣ,  οι γυναικοκτονίες, αποτελούν κομμάτι ενός  αυταρχικού μοντέλου διοίκησης που κατατείνει στο να μπορεί κάποιος εύκολα να το ονομάσει καθεστώς, αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα».

 

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα περάσει έτσι»

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι αυτό το σκάνδαλο δεν θα περάσει έτσι και δεν θα  αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσει χρόνος για να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα. Επίσης, το σκάνδαλο της συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών  και της μη δικαίωσης των ανθρώπων που χάθηκαν αλλά και των οικογενειών τους, γυρίζει επάνω στη ΝΔ».

«Δεν είναι εκβιαζόμενος ο κ. Ανδρουλάκης»

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι εκβιαζόμενος, η ΝΔ υποστήριξε κάτι τέτοιο. Το κόμμα του  ψήφισε το 2021 την ντροπιαστική για τη δημοκρατία  τροπολογία της ΝΔ η οποία άλλαξε το νομικό καθεστώς των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και εν συνεχεία είπαν ότι κακώς την ψήφισαν. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να στηρίξει κυβερνητικές επιλογές στην προσπάθειά του να φαίνεται υπεύθυνη αντιπολίτευση και ότι δεν απορρίπτει συλλήβδην όλα τα θέματα. Οι σχέσεις μας με το ΠΑΣΟΚ μέχρι τις Ευρωεκλογές προφανώς είναι ανταγωνιστικές».

 

«Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας»

«Θέλουμε να αποτελέσουμε τη βάση της σύγκλισης του προοδευτικού χώρου, να δώσουμε το αίσθημα  της ασφάλειας στους πολίτες , να τους πείσουμε ότι  υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υπάρξουν πραγματικές συγκλίσεις οι οποίες ξεκινούν από τα κάτω και επί συγκεκριμένων θέσεων. Ωστόσο, σε έναν πολυσυλλεκτικό χώρο όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι, όπως η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, επέλεξαν να βρεθούν εκτός και να απευθύνουν από εκεί κάλεσμα».

 

«Δικαιολογώ το αίτημα Κασσελάκη  για εκλογές»

«Στις προσεχείς Ευρωεκλογές, στόχος μας είναι ένα  αποτέλεσμα μεγαλύτερο από τις καταγραφές στις σημερινές δημοσκοπήσεις, το κλείσιμο της μεγάλης ψαλίδας μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος και η κατά το δυνατόν αύξηση της εκλογικής μας δύναμης ώστε να αναπτύσσεται μια δυναμική αλλαγής διακυβέρνησης στη χώρα. Οι  διακηρύξεις στελεχών της  ΝΔ περί επανίδρυσης του κράτους είναι ομολογία αποτυχίας. Δικαιολογώ το αίτημα για εκλογές όπως το διατυπώνει και σε άρθρο του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα