back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Φ. Σαχινίδης: Η σταθερότητα της χώρας απειλείται από τις θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης σε βάρος του κράτους δικαίου

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς της σε σειρά ζητημάτων όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών ή η τραγωδία των Τεμπών άσκησε μέσω του Αθήνα 9.84 ο Φίλιππος Σαχινίδης οικονομολόγος, πρώην βουλευτής, πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Συνομιλώντας με τον Γιώργο Μελιγγώνη στον ραδιοφωνικό αέρα του σταθμού της πόλης, ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι «η σταθερότητα της χώρας απειλείται από τις θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος του κράτους δικαίου και όχι από την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση», επισημαίνοντας παράλληλα την απουσία αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία θα ελέγχει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και θα την αποτρέπει από θεσμικές εκτροπές.

«Οι επιλογές της ΝΔ έχουν δημιουργήσει ένα δυσάρεστο κλίμα απέναντί της και επειδή έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται, επαναφέρει το εκβιαστικό δίλλημα “ή με ψηφίζετε ή χάνεται η πολιτική σταθερότητα“, πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ανέφερε:

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης

«Εάν η ΝΔ επιθυμούσε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα δεν θα προέβαινε στις υποκλοπές, δεν θα ήταν συμμέτοχη στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων του εξωτερικού, θα είχε τηρήσει περισσότερο υπεύθυνη στάση ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών. Όλα αυτά είναι επιλογές της ΝΔ που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα δυσαρέσκειας απέναντί της το οποίο και αποτυπώνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στις δημοσκοπικές έρευνες».

 

Για την παραδοχή Τερεζάκη για τη μονταζιέρα στα ηχητικά των Τεμπών

«Δεν ήταν τυχαία η πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Αποκαλύπτεται ότι κάτι συνέβη και πρέπει οι πολίτες να μάθουν τι ακριβώς έγινε. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μην έρθουν στο φως τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας, παρά το πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέα που προσδιόριζε ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα».

Για το ζήτημα των υποκλοπών

«Είπαμε εξ’ αρχής ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν περισσότερα από 80 πρόσωπα τα οποία παρακολουθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ και κανείς-εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη- να μην έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα, εγκάλεσαν τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν δέχτηκε να πάει στο γραφείο του πρωθυπουργού για να ενημερωθεί αλλά προέβη στις αναγκαίες δικαστικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα μάθουμε γιατί τελικά τον παρακολουθούσαν. Πλέον, μετά την απόφαση του ΣτΕ και την επίσκεψή του στον κ. Ράμμο, θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το τι ακριβώς συνέβη. Εξάλλου, αυτή είναι και η απάντησή μας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έλεγε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι εκβιαζόμενος».

Για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

«Σε αυτές τις εκλογές, ο στόχος για το ΠΑΣΟΚ είναι διπλός, να εκπροσωπηθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωβουλευτές στην ομάδα των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε με ουσιαστικό τρόπο για να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολίτες ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές η πολιτική δύναμη η οποία θα αντιπαρατεθεί στη ΝΔ με όραμα για τη χώρα και με μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης θα είναι το ΠΑΣΟΚ».

Ιστορική ευθύνη απέναντι στους πολίτες

«Για να λειτουργήσει σωστά μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επικεντρωνόμαστε στο εύρημα της εκλογικής επιρροής όπου το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο και είμαι πεπεισμένος ότι η ανοδική μας πορεία θα αποτυπωθεί και στην κάλπη. Υποχρέωσή μας είναι να συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση, να ετοιμάζουμε προτάσεις, να εξηγήσουμε στους πολίτες τις θέσεις μας για την Ευρώπη και για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Δεν μπορεί η χώρα να λειτουργεί με μια δημοκρατία του 1,5 κόμματος. Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στους πολίτες να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Οι σχέσεις μας με τα άλλα κόμματα είναι ανταγωνιστικές μέχρι τις Ευρωεκλογές. Μετά τις 9 Ιουνίου, θα υπάρχει και μια νέα επιλογή για τους πολίτες και γι’ αυτό εργαζόμαστε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα