back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γ. Γκιόκας: Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

Διαβάστε επίσης

Την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι μάχη των ευρωεκλογών είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη για όλη την Ευρώπη και  προφανώς για τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο.

«Είναι μια μάχη που σχετίζεται με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και ταυτόχρονα συνδέεται με την ίδια την πορεία και την πολιτική της ΕΕ, διότι πολλά από όσα ζούμε, όπως είναι αυτά της ακρίβειας, του εγκλήματος των Τεμπών, της αγροτικής παραγωγής, σχετίζονται με την πολιτική της ΕΕ», τόνισε και πρόσθεσε.
«Το υπαρκτό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που εκφράζεται από μια σειρά αγώνων του τελευταίου διαστήματος, μπορεί να δυναμώσει σημαντικά με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη».

«Δύο κατηγορίες κομμάτων».

«Υπάρχουν τα κόμματα που υπηρετούν και συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές της ΕΕ και στη συνέχεια τις εφαρμόζουν στη χώρα μας και υπάρχει και το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές και τις αντιπαλεύει τόσο στην ΕΕ όσο προφανώς και στην Ελλάδα».

Ευρωεκλογές μηνύματα και πολιτικά συμπεράσματα

«Πάντα στις ευρωεκλογές βγαίνουν πολιτικά συμπεράσματα και όσο αφορά το ΚΚΕ αυτό που πρέπει να προκύψει από αυτή τη μάχη είναι να δυναμώσει ένα υπαρκτό και ανερχόμενο ρεύμα αμφισβήτησης. Προφανώς είναι μια μάχη από την οποία προκύπτουν πολιτικά συμπεράσματα, τόσο για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό όσο και για την ΕΕ, αλλά και τη στάση που κρατάει κάθε κόμμα απέναντι στην ΕΕ. Υπάρχουν τα κόμματα που υπηρετούν αυτή την πολιτική, η οποία ευθύνεται για όσα ζούμε, καθώς το 90% των νόμων που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ενσωμάτωση Οδηγιών και αποφάσεων της ΕΕ. Το ΚΚΕ αντιμάχεται αυτή την πολιτική. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα είναι ένα μήνυμα και θα δώσει δύναμη και ελπίδα στους εργαζόμενους της χώρας μας αλλά και στους λαούς όλης της Ευρώπης που τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησαν μεγάλες εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις».

Σχολικός εκφοβισμός – Κυβερνητικά μέτρα

« Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα, με όρους επικοινωνίας και εντυπωσιασμού και σε ορισμένες περιπτώσεις προτείνει μέτρα που είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση».
Στο σημείο αυτό ανέδειξε τις προτάσεις του ΚΚΕ για επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία, που θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος και υπογράμμισε πως «η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μπορεί να υψώσει τείχος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Γιατί μάγκας είναι αυτός που υπερασπίζεται τον αδύναμο και παλεύει για το δίκιο σε σύγκρουση με τις σάπιες αξίες που καλλιεργεί το σύστημα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα