back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Φ. Κουβέλης: Αναγκαία η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη συγκρότησης ενός διευρυμένου προοδευτικού πόλου εντός της κοινωνίας μέσω της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου η οποία «σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά και δεν εξαφανίζει τον αυτοκαθορισμό τους», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φώτης Κουβέλης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» του Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη  «εάν θέλουμε να μετατοπίσουμε την πολιτική προς μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση προς όφελος της κοινωνίας, η σύγκλιση είναι αναγκαία εκ των πραγμάτων».

Δεν παρέβλεψε, ωστόσο, ότι «οδεύοντας προς τις Ευρωεκλογές , σημειώνονται αντιπαλότητες στο πλαίσιο που ο καθένας διεκδικεί να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», εκτιμώντας παράλληλα ότι «ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, ρηγματώνει την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και διαμορφώνει συνθήκες για να υπάρξει ανατροπή».

 

«Απομακρύνομαι από την έννοια της ανατροπής»

«Προσωπικά, απομακρύνομαι από την έννοια της ανατροπής στις Ευρωεκλογές, όμως θα  πρέπει να καταγράψουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.  Και προφανώς, κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, καμία έκφραση της βούληση του ελληνικού λαού δεν αποτελεί στοιχείο αποσταθεροποίησης, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, εκτός και αν θεωρεί ότι άξονας σταθερότητας είναι ο ίδιος και η ΝΔ, κάτι που δεν ισχύει».

 

«Περισσότερα από 63.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στις προκριματικές εκλογές για τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου»

«Στις χθεσινές προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου, προσήλθαν περισσότερα από 63.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια καινοτόμα, δημοκρατική διαδικασία μέσω της οποίας δόθηκε η δυνατότητα στους φίλους του κόμματος να εκφράσουν με κυρίαρχο τρόπο τη θέλησή τους για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταρτιστεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδιαφέρον για την ανάδειξη του προέδρου ήταν μεγαλύτερο, ωστόσο, η συμμετοχή 63.000 ανθρώπων στις προκριματικές εκλογές ήταν πολύ σημαντική και παράλληλα, δόθηκε σε εμάς η δυνατότητα να έχουμε τα μέλη και τους φίλους μας σε ειδικό μητρώο. Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε έως το βράδυ ενώ ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία για τη θέση που πήρε κατά τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Θα δώσουμε αλφαβητικό κατάλογο γιατί δε θέλουμε να επηρεάσουμε τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου».

«Η εξωτερική πολιτική της χώρας οφείλει να είναι πολυεπίπεδη, να μην ταυτίζεται με συγκεκριμένες επιλογές»

«Υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή, η οποία -αν συμβεί- μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Η δική μας εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να έχει στόχο την ειρήνευση . Αν η χώρα μας δεν ενεργήσει κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ο κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας είναι ”παρών”. Η εξωτερική πολιτική της χώρας οφείλει να είναι πολυεπίπεδη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκατασταθεί από μια ταύτιση με συγκεκριμένες επιλογές και ιδιαίτερα της Αμερικής. Και υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις από την κυβερνητική εξωτερική πολιτική, όπως φάνηκε και με τη Ρωσία και την Ουκρανία».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα