back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γ. Βαρουφάκης: Η Ευρώπη αλλάζει αλλά προς το χειρότερο

Διαβάστε επίσης

Για μια Ευρώπη που έχει χάσει το στόχο της και παραπαίει, έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του κόμματος ΜέΡΑ25, ιδρυτής του πανευρωπαϊκού κόμματος DiEM25 και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.

«Η Ευρώπη αλλάζει αλλά προς το χειρότερο. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα γερμανικό οικονομικό μοντέλο το οποίο έχεει καταρρεύσει. ‘Όταν δεν υπάρχει η ατμομηχανή της Ευρώπης εντός της ΕΕ, τότε η ΕΕ πνέει τα λοίσθια, είναι η ασθενής ήπειρος. Αυτό πέτυχαν οι Σόιμπλε, Μέρκελ και όσοι δικοί μας προσυπέγραψαν πολιτικές λιτότητας», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

 

«Αντιμετωπίζουν τις Ευρωεκλογές σαν να είναι δημοσκόπηση»

«Μιλάει κανείς για ένα κοινό δίκτυο παραγωγής και παροχής πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη; Μιλάμε για αμοιβαιοποίηση του χρέους; Ο καθένας αντιμετωπίζει τις Ευρωεκλογές σαν να είναι μια μεγάλη δημοσκόπηση για τους δικούς του μικρομματικούς λόγους και την ίδια στιγμή η ΕΕ παραπαίει».

«Μετανιώνω που παραήμουν διπλωματικός με ανθρώπους όπως ο Σόιμπλε»

 

«Το πλάνο του Σόιμπλε ήταν το μνημόνιο. Εγώ δεν έπαιζα με τους όρους του δικού του παιχνιδιού. Όταν ως υπουργός Οικονομικών τον είχα επισκεφτεί στο γραφείο του, του έδωσα ένα πλάνο για την Ελλάδα το οποίο δεν το κοίταξε ποτέ. Με παρουσίαζε ως αιθεροβάμων γιατί θεωρούσα ότι λόγω της θέσης μου, ήμουν υποχρεωμένος να μιλήσουμε για θέματα παραγωγικότητας, για τη φοροδιαφυγή κλπ. Μετανιώνω που παραήμουν διπλωματικός με ανθρώπους όπως ο Σόιμπλε που έκαναν τόσο μεγάλο κακό στην Ευρώπη , στη Γερμανία, στην Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι κεκλεισμένων των θυρών, υποστήριζε ότι ούτε ο ίδιος δεν θα υπέγραφε αυτά που μου έδινε να υπογράψω. Η μόνη σοβαρή φωνή στο Eurogroup ήταν αυτή της ελληνικής αντιπροσωπείας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα