back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο. Ανδρεαδάκης στον Αθήνα 9.84: “Σινεμά με κάθε τρόπο: Τρία σενάρια για τη διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης” – Χορηγός επικοινωνίας και ο Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Τα τρία διαφορετικά σενάρια, ελέω κορονοιού, για τη διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.

Κάθε σενάριο εξαρτάται από τις συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα τον Νοέμβριο. Χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις είναι και ο Αθήνα 9.84.

“Και στα τρία σενάρια, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας. Η Αγορά του Φεστιβάλ είναι το μέρος όπου συναντώνται οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Οι βασικές ενέργειες της Αγοράς, στην οποία η ελληνική παρουσία είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, θα γίνουν διαδικτυακά. Για πρώτη φορά θα αναδείξουμε νέους διευθυντές φωτογραφίας” υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ,επισημαίνοντας ωστόσο ότι “παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.

Όπως είπε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης στην περίπτωση που όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι ανοιχτές στην Ελλάδα:

“Οι κινηματογραφικές αίθουσες στη Θεσσαλονίκη θα προβάλλουν κανονικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Ο αριθμός των προβολών θα είναι μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, δηλαδή τρεις προβολές την ημέρα σε κάθε αίθουσα, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής χρόνος για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των θεατών. Θα υπάρχει κενό δυο ωρών ανάμεσα στις προβολές, για να γίνεται απολύμανση των αιθουσών θέση -θέση, με ειδικό μηχάνημα και να εξασφαλίζεται επαρκής εξαερισμός”.

“Όλες οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν το Φεστιβάλ θα είναι ευθυγραμμισμένες με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα λάβει όλα τα επιπλέον μέτρα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των θεατών, των καλεσμένων και του προσωπικού”.

“Ένα μέρος του προγράμματος, με ναυαρχίδα το αφιέρωμα στην επιστημονική φαντασία θα ταξιδέψει σε τρεις πόλεις. Εκτός της Θεσσαλονίκης ,θα προβληθεί στις αίθουσες Odeon Paralimnio των Ιωαννίνων, Νιρβάνα της Αθήνας και Βιτσέντζος Κορνάρος του Ηρακλείου Κρήτης. Το 75% του προγράμματος -περισσότερες από 100 ταινίες- θα προβληθεί online σε ειδική πλατφόρμα. Το εισιτήριο θα κοστίζει 3 ευρώ ανά θέαση”.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης αναφερόμενος στο δεύτερο σενάριο ,δηλαδή στην περίπτωση που ισχύει γενικό lockdown ή lockdown στη Θεσσαλονίκη ή στην περίπτωση που οι κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης είναι κλειστές ,αλλά ανοιχτές στην υπόλοιπη χώρα, υπογράμμισε ότι :

” Όλο το πρόγραμμα θα προβληθεί online σε ειδική πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Σε αυτή την περίπτωση θα φτάσουμε τις χίλιες θέσεις ανά ταινία και πάνω από εκατό χιλιάδες τα εισιτήρια. Στις online προβολές το εισιτήριο θα κοστίζει 3 ευρώ ανά θέαση. Ειδικά εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων για τις διαδικτυακές προβολές θα διατεθούν πριν την έναρξη του Φεστιβάλ”.

Στην περίπτωση που είναι κλειστές μόνο οι αίθουσες στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες αίθουσες στην Ελλάδα είναι ανοιχτές, οι αίθουσες Odeon Paralimnio στα Ιωάννινα, Νιρβάνα στην Αθήνα και Βιτσέντζος Κορνάρος στο Ηράκλειο θα προβάλλουν τις ταινίες του Φεστιβάλ που έχουν προγραμματίσει, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για το σενάριο τρία ,δηλαδή σε περίπτωση που οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι ανοιχτές στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι αίθουσες είτε στην Αθήνα, είτε στα Ιωάννινα, είτε στο Ηράκλειο, είτε και στις τρεις πόλεις είναι κλειστές ο Ορέστης Ανδρεαδάκης σημείωσε:

“Οι προγραμματισμένες προβολές στις αίθουσες των τριών πόλεων, με πυρήνα το αφιέρωμα στην επιστημονική φαντασία, θα προβληθούν online, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ ανά θέαση”.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΦΚΘ μίλησε και για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην εποχή του κορονοϊού και για την εμπειρία της πρώτης διαδικτυακής διοργάνωσης ,η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Όπως είπε “Η πιο δύσκολη απόφαση που πάρθηκε και σίγουρα από τις πιο δύσκολες στην ιστορία του θεσμού ήταν η αναβολή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Η αμέσως επόμενη ήταν η απόφαση να το πραγματοποιήσουμε online. Αναδιοργανωθήκαμε, προσαρμοστήκαμε στις νέες διαδικτυακές απαιτήσεις και βγήκαμε στον αέρα. Καταφέραμε μια επιτυχημένη online διοργάνωση”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα