back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γ. Κωνσταντάτος: Oι αυτοδιοικητικοί μπορούν να συνεννοηθούν για την υπεράσπιση του Υμηττού

Διαβάστε επίσης

 

«Δράσεις για τη σωτηρία των δασών μας–Η επόμενη ημέρα» ήταν το θέμα που απασχόλησε τις εργασίες του 2ου Forun του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ), στο διήμερο 23 με 24 Ιανουαρίου.

Περισσότεροι από 100 ομιλητές, πάνω από 40 αυτοδιοικητικοί από όλα τα μέρη της Ελλάδος, υπουργοί, βουλευτές και Γενικοί Γραμματείς πήραν μέρος στη συνάντηση και κατέθεσαν προτάσεις με στόχο τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικής ατζέντας σε σχέση με την προστασία του πράσινου της χώρας και την επόμενη ημέρα για τον  Υμηττό, τον πνεύμονα της Αττικής.

«Το δίπτυχο άμεση ανίχνευση- άμεση ενημέρωση, δίνει τον τόνο στις ενέργειές μας πριν από την κρίσιμη περίοδο για τις πυρκαγιές και συνοψίζει τις δράσεις που αναλαμβάνουμε προς επίτευξή του, στο πλαίσιο της Πολιτική Προστασίας, του ενδιαφέροντός για το περιβάλλον με τη συνδρομή εθελοντικών ομάδων και δασαρχείων» είπε στον Αθήνα 984 ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωσταντάτος.

Μιλώντας στον  Γιώργο Αποστολίδη, αναφέρθηκε διεξοδικά στην πρωτοβουλία τοποθέτησης καμερών θερμικής ανίχνευσης στον Υμηττό, ώστε να καταγράφεται σε 24ωρη βάση κάθε μεταβολή στο βουνό, να δίνεται σήμα στο Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης Κρίσεων και να ειδοποιούνται οι εθελοντικές ομάδες που βρίσκονται στα πλησιέστερα σημεία, προκειμένου να υπάρχει άμεσα ανταπόκριση στο εκάστοτε περιστατικό.

«Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά, χωρίς την επιδότηση 6 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Είναι ένα απολύτως αξιόπιστο σύστημα που ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα της έγκαιρης πρόληψης των πυρκαγιών και των όποιων κακόβουλων ενεργειών, προτού πάρουν διαστάσεις» σημείωσε ο κ Κωνσταντάτος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις δυσκολίες στο συντονισμό των υπηρεσιών, δεδομένης της εμπλοκής πολλών και διαφόρων φορέων.

Παράλληλα, εκτίμησε πως «οι 11 δήμοι που συνθέτουν τον ΣΠΑΥ αποδεικνύουν ότι οι αυτοδιοικητικοί μπορούν να συνεννοηθούν μπροστά στην ανάγκη υπεράσπισης του Υμηττού, όπως αποδεικνύεται από τη συγκρότηση ειδικών δομών κι αποτελεσματικών υπηρεσιών».

Στο 2ο Forun του ΣΠΑΥ πήραν μέρος 40 δήμαρχοι από όλη τη χώρα ανάμεσά τους από την Καλαμαριά, το Βελβενδό Κοζάνης, την Έδεσσα,τα Καλάβρυτα και την Κεφαλλονιά.

«Είδαν τις τεχνικές που παρουσιάστηκαν και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να τις υιοθετήσουν. Μάλιστα, υπήρξε πρωτοβουλία για μνημονιακή συνεργασία αρχής γενομένης από το Δήμο Ολυμπίας, για να ακολουθήσουν τα Καλάβρυτα και οι υπόλοιποι Δήμοι» τόνισε κλείνοντας ο Δήμαρχος  Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα