back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος – Δεν θα πετάξει στα σκουπίδια τη λαϊκή εντολή

Διαβάστε επίσης

Την αποφασιστικότητα του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει κυβέρνηση, εξέφρασε ενόψει εκλογών μέσω του Αθήνα 984, ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος.

«Θα επιδιώξουμε να συγκροτηθεί κυβερνητικό σχήμα, δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια την εντολή που θα μας δώσει ο λαός» δήλωσε στον Μιχάλη Λεάνη.

Πρόσθεσε ότι τα πρόσωπα δεν θα πρέπει να συνδέονται με λογικές του παρελθόντος, ενώ χαρακτήρισε «εκβιαστικό το δίλημμα Μητσοτάκη, που λέει ότι μετά την πρώτη αναμέτρηση θα παραδώσει την εντολή και θα προχωρήσει σε δεύτερες κάλπες, χωρίς να τον ενδιαφέρει η ψήφος των πολιτών προτάσσοντας το προσωπικό του στοίχημα για αυτοδυναμία και παραμονή  στην εξουσία».

«Το πολιτικό σκηνικό και κλίμα, έχουν αλλάξει μετά το τραγικό συμβάν των Τεμπών …. πρέπει να πάμε σε μια άλλη αντίληψη … είπε χαρακτηριστικά

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ θα μετάσχει σε μια προγραμματική συζήτηση την επόμενη των εκλογών. Είναι ανάγκη να οδηγηθούμε σε σχήματα συνεργασίας και τα πρόσωπα που θα εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές δεν πρέπει να συνδέονται με παλαιότερες εποχές…Στο ΠΑΣΟΚ αποκλείσαμε εκ προοιμίου τους κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα γιατί λέμε ότι έχουν ξανακυβερνήσει, έχουν κριθεί και έχουν αποτύχει».

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί το  ζήτημα του προσώπου του Πρωθυπουργού όταν φτάσει στο ΠΑΣΟΚ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προτείνουμε ως Πρωθυπουργό είτε τον Πρόεδρο του πρώτου κόμματος, είτε του δεύτερου, όπως ζητούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» όπως υπογράμμισε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο,  θα διερευνηθεί η δυνατότητα  προγραμματικής σύγκλησης, υπό το πρίσμα της βούλησης  του ΠΑΣΟΚ να περάσουν θέματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές για το κόμμα.

«Στην ατζέντα μας, είναι πολύ σημαντικό  το θέμα της δημόσιας υγείας. Το ΕΣΥ  βρίσκεται  σε χειρότερη θέση απ ότι το 2019, το 2015 » υποστήριξε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Εκτίμησε ότι «ένα σημείο αναφοράς για τους πολίτες, βρίσκεται σε σημείο εγκατάλειψης  από την κυβέρνηση» και πρότεινε «να ενισχυθεί περαιτέρω από τον προϋπολογισμό και να επανακαθοριστούν για αυτό το σκοπό οι πόροι  από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Σε σχέση με το ιδιωτικό χρέος, ανέδειξε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση των οφειλών με 120 δόσεις και 30% κούρεμα, την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας με δικαίωμα των δανειοληπτών να διαπραγματεύονται την αγορά του δανείου, ενώ ως προς τας εργασιακά υπογράμμισε τη σημασία ενός πλαισίου προστασίας  για τους νέους εργαζόμενους, καλώντας την κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει  ότι μείωσε την ανεργία όταν πάνω από τις μισές προσλήψεις είναι εκ περιτροπής ή ημιαπασχόλησης» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα