back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Α. Αυγερινός: Τιμούμε όλους εκείνους τους υπέρλαμπρους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα, στην ιδέα και στις θεμελιώδεις αρχές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Διαβάστε επίσης

Το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει για σχεδόν 1,5 αιώνα είναι αδιαμφισβήτητα σπουδαίο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αύριο, 10 Ιουνίου 2021, συμπληρώνει 144 χρόνια συνεχούς εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Με αφορμή την εν λόγω επέτειο, διοργανώνει μια μεγάλη εορταστική διαδικτυακή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο στις 13:00, προκειμένου να τιμήσει τους εθελοντές και το προσωπικό του που καθημερινά καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τεράστιο έργο στους ευάλωτους συνανθρώπους μας και γενικότερα σε όσους χρήζουν βοηθείας.

Παράλληλα με την εκδήλωση, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, θα υπάρχει η επιβλητική έκθεση του εξοπλισμού του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να καταλάβει ποιος είναι ο Ερυθρός Σταυρός και με ποια μέσα ενεργεί.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Σαπφώ Ματσιώρη έκανε λόγο για μια επετειακή εκδήλωση απότισης του ελάχιστου φόρου τιμής, σεβασμού και μνήμης στους υπέρλαμπρους ανθρώπους που πίστεψαν στο όραμα, στην ιδέα και στις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού και λάμπρυναν με την παρουσία τους και τις απαράμιλλες αλτρουιστικές τους δράσεις την μακραίωνη ιστορική πορεία του έθνους μας.

Ανέφερε δε ότι, μεταξύ άλλων, θα τιμηθούν οι νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες εν μέσω πανδημίας, επιτελούν ένα τεράστιο ανθρωπιστικό εθελοντικό έργο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «βρίσκονται καθημερινά 07.30 το πρωί με 22.30, στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού όπου και κάνουν μια θαυμάσια δουλειά εισπράττοντας τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό όλων των εμβολιαζομένων. Τις συγχαίρουμε, τις θαυμάζουμε και τις χειροκροτούμε».

Επίσης, εξήρε την προσφορά και των εθελοντών τους οποίους χαρακτήρισε -μαζί με τις νοσηλεύτριες – ως σύγχρονους αφανείς ήρωες οι οποίοι αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Για όλους αυτούς τους ανθρώπους, ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής, είναι προσφορά χωρίς αντάλλαγμα».

Πρόσθεσε δε ότι περίπου 40 άτομα βρίσκονται στα εμβολιαστικά κέντρα του Ελληνικού, της HELEXPO αλλά και του Περιστερίου προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην γραφειοκρατική διαδικασία.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους, να έρθουν κοντά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και να γίνουν εθελοντές.

«Οι εθελοντές έχουν μια μακρόχρονη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση γεγονός που τους καθιστά ικανούς οποτεδήποτε και οπουδήποτε κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες να είναι απόλυτα αποτελεσματικοί. Αυτός είναι ο πραγματικός εθελοντισμός που προσφέρει στη χώρα. Έχουμε έλλειμμα του εθελοντικού ρεύματος. Ενώ στην προηγμένη Ευρώπη ο εθελοντισμός συνεισφέρει στο 7,9% του ΑΕΠ της χώρας, στην Ελλάδα είμαστε μόλις στο 0,65%».

Σημειώνεται ότι με αφορμή την αυριανή επέτειο, αποφασίστηκε, τιμής ένεκεν, να φωταγωγηθεί η Βουλή των Ελλήνων, από τις 20:30-23:00 με το έμβλημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενώ αντίστοιχη φωταγώγηση θα γίνει και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα