back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β. Κορομάντζος: Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους

Διαβάστε επίσης

09-07-2022

Περισσότερες από 92 χιλιάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατέγραψε τους τελευταίους δύο μήνες η δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων

Τουλάχιστον 700 οδηγοί οχημάτων στάθμευσαν  μπροστά από ράμπες ΑΜΕΑ, ενώ χιλιάδες δίκυκλα εντοπίστηκαν παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια ή να διέρχονται παράνομα από την Ερμού, την Αποστόλου Παύλου και άλλους πεζόδρομους.

«Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους» τόνισε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία και τους κοινόχρηστους χώρους, Βασίλης Κορομάντζος.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Χρήστο Κάππο δήλωσε ότι το φετινό καλοκαίρι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απελευθέρωση χώρων που καταλαμβάνονται παράνομα από δίκυκλα.

«Οι περισσότερες από τις κλήσεις αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ και ελεγχόμενη στάθμευση», είπε και ανέφερε ενδεικτικά: «Επτακόσιες πενήντα αφορούν στάθμευση σε ράμπες ΑμΕΑ και 9 χιλιάδες κλήσεις αφορούν δίκυκλα σταθμευμένα πάνω σε πεζοδρόμια. Συντονίζοντας τη δράση μας με την Τροχαία αποσύρουμε μηχανές που παρκάρουν επάνω σε πεζοδρόμια-μόνο το τελευταίο 15νθήμερο αποσύραμε 100 μηχανές»

Ο κ. Κορομάντζος ξεκαθάρισε ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Σε μια αποτίμηση των πεπραγμένων του τελευταίου χρονικού διαστήματος υπογράμμισε: «Συνολικά έχουν αφαιρεθεί 3.500 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν διαβάσεις πεζών κι έχουν να κάνουν με σημεία όπου παρεμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους της πόλης».

Αρκούν όμως αυτά τα μέτρα ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, κάτι που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής για τους Αθηναίους, αλλά και με τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο και στις ανάγκες των συμπολιτών μας;

«Είναι γεγονός πως η Αθήνα είναι μια δύσκολη πόλη, με στενούς δρόμους και χωρίς πολλούς χώρους στάθμευσης, ενώ κυκλοφορούν υπερβολικά πολλά αυτοκίνητα» παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος για τη δημοτική αστυνομία και τους κοινόχρηστους χώρους…Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δρόμοι ανήκουν σε όλους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα