back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Έξαρση της γρίπης Ιανουάριο-Φεβρουάριο, σημαντικός ο εμβολιασμός ακόμα και τώρα

Διαβάστε επίσης

Ανοδικές τάσεις της γρίπης στη χώρα μας καταγράφει η εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικών δεδομένων του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

«Επειδή συμπίπτει και η γρίπη και η νόσος Covid 19 και ο συγκυτιακός ιός και οι άλλες ιώσεις, λογικό είναι να πρέπει να προσέχουμε πολύ αυτές τις μέρες», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιατρικά νοσοκομεία, που αυτές τις μέρες είχαν πάρα πολλά παιδάκια, λέγοντας πως είναι λογικό να ανησυχούν οι γονείς ωστόσο υπογράμμισε ότι πρόκειται για ιώσεις που περιμέναμε.  «Τα τελευταία χρόνια τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, όπως η χρήση μάσκας, είχαν βάλει φρένο σε αυτές τις ιώσεις» ανέφερε η κ. Παγώνη.

Παράλληλα επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, καθώς τους επόμενους μήνες περιμένουμε έξαρση. «Ο κόσμος έχει αμελήσει να κάνει το εμβόλιο της γρίπης και πρέπει να το κάνει άμεσα καθώς ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες έξαρσης».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα