back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σπ. Δημητρίου: Η Περιφέρεια πρέπει να έρθει πλέον στο προσκήνιο

Διαβάστε επίσης

Ο έγκριτος ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου, ρίχνεται στη μάχη των Περιφερειακών Εκλογών του Οκτωβρίου και κατέρχεται ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Σοφία Μπερετάνου, αναφέρθηκε στην απόφασή του να θέσει για πρώτη φορά την υποψηφιότητά του στην κρίση των πολιτών, έχοντας -όπως ο ίδιος λέει – ως όραμα μια Περιφέρεια που θα αποτελεί πρότυπο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

«Η υποψηφιότητά μου είναι λίγο διαφορετική γιατί αιφνιδίως αναστέλλω για λίγο την εικοσαετή επαγγελματική μου δραστηριότητα στη μαχόμενη δικηγορία και επιτάσσομαι στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά. Το δικό μου όραμα είναι η επόμενη μέρα. Άλλωστε, προέρχομαι από ένα επάγγελμα κοινωνικού χαρακτήρα και δεν προσδοκώ να καταλάβω μια θέση η οποία θα μου προσδώσει οικονομική ευημερία. Αντιθέτως, έχω μεγάλη διάθεση προσφοράς και αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της υποψηφιότητας μου», τόνισε.

Εξάλλου, ο Σπύρος Δημητρίου υποστηρίζει ακράδαντα ότι πολιτικός δεν είναι κάποια ιδιότητα ή κάποιο επάγγελμα : «Πολιτικοί είμαστε όλοι οι έχοντες και φέροντες την ιδιότητα του πολίτη και πολιτική είναι και η προσπάθειά μας να συμμετάσχουμε στα κοινά λαμβάνοντας την ύψιστη τιμή και το απόλυτο δικαίωμα των πολιτών να έχουν αντιπροσώπους στη νομοθετική εξουσία», σημείωσε.

Υπογράμμισε δε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί πάρεργο, αλλά έναν ζωντανό οργανισμό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτεί πλήρη αφοσίωση και σκληρή δουλειά ώστε οι πολίτες να νιώθουν στη πράξη ότι βελτιώνεται η καθημερινότητά τους.

«Η Περιφέρεια είναι μια πιο απρόσωπη κατάσταση και πρέπει πλέον να έρθει και αυτή στο προσκήνιο. Πρόκειται για ένα όργανο με πολύ σημαντικές αρμοδιότητες, είναι η κορωνίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς καλείται να διαχειριστεί κονδύλια αποκλειστικά δικά της και να πραγματοποιεί έργα», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα