back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δ. Σαρηγιάννης: Είμαστε στην αρχή της εξάπλωσης του μεταλλαγμένου ιού, μπορούμε να το καταπνίξουμε εν τη γενέσει

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία του για τις μεταλλάξεις του ιού και τον αυξημένο ρυθμό μετάδοσης εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου Ελευθερία Κουμάντου.

«Είμαστε στην αρχή της εξάπλωσης αυτού του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα, οπότε έχουμε την ευκαιρία να το καταπνίξουμε εν τη γενέσει. Αν το κάνουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα αλλά αν δεν το κάνουμε όμως τότε αυτό ίσως να οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων το 1ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου» τόνισε ο κ Σαρηγιάννης.

Προέβλεψε μάλιστα πως «σε μια τέτοια περίπτωση, το μεγάλο πρόβλημα θα εντοπιστεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες θα πιεστούν σημαντικά»

Στόχος επανέλαβε είναι «να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης του μεταλλαγμένου στελέχους στην αρχή τους. Αυτό θα γίνει με περισσότερα τεστ και με ένα ενισχυμένο δίκτυο το οποίο θα “διαβάζει” το γονιδίωμα του ιού στους ασθενείς, ώστε να ξέρουμε, αν πρόκειται για το παλιό ή για το μεταλλαγμένο στέλεχος, να μπουν οι θετικοί σε καραντίνα και να γίνει σωστά η ιχνηλάτηση»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα