back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δ. Παπαδάκης: Πρέπει πάντα να περιμένουμε διότι έχουμε να κάνουμε με τον Ερντογάν

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 και η Σοφία Μπερετάνου εκπέμπουν ζωντανά, μέσα από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Σήμερα, 12 Ιουλίου, η Σοφία Μπερετάνου συζήτησε με τον ευρωβουλευτή της Κύπρου και μέλος εξωτερικών υποθέσεων, Δημήτρη Παπαδάκη.

Μιλώντας για την πώληση μαχητικών από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες μετά το πράσινο φως του τούρκου προέδρου για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαδάκης εκτίμησε ότι ναι μεν μπαίνουμε σε μια αλλαγή στάσης των ΗΠΑ και της Τουρκίας, σε μια πιο “γλυκιά” φάση των δύο χωρών, όπως τόνισε, αλλά επειδή μιλάμε για τον Ερντογάν πρέπει να περιμένουμε.
«Η ένταση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν, ωστόσο πρέπει πάντα να περιμένουμε διότι έχουμε να κάνουμε με τον Ερντογάν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε οι κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω των εσωτερικών  προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα του, ήταν αναμενόμενες, από εκεί και πέρα το θέμα είναι η στάση της Ελλάδας, επισήμανε.

«Για εμάς ήταν αναμενόμενο ότι θα έκανε αυτές τις κινήσεις, ειδικά μετά τους σεισμούς και τα οικονομικά. Το περιμέναμε λοιπόν ότι θα έστρεφε το βλέμμα στη Δύση προσβλέποντας ότι θα δοθούν κάποιες λύσεις στα προβλήματα στα οποία αντιμετωπίζει. Το θέμα όμως είναι εμείς τι κάνουμε και αν είμαστε έτοιμοι να σταθούμε απέναντι. Θεωρώ ότι η Ελλάδα κατά κύριο λόγο, θα πρέπει να σταθεί σταθερά απέναντι στις διαχρονικές της και δίκαιες θέσεις απέναντι στην Τουρκία. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα, η Τουρκία είναι αυτή που διεκδικεί και αμφισβητεί, είναι ο ταραχοποιός της περιοχής και η Τουρκία είναι αυτή που συνεχίζει να κατέχει το 40% ευρωπαϊκού εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι όσο υπάρχουν φτώχεια και πόλεμοι δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί και δυστυχώς όπως υπογράμμισε, όλα μπλοκάρονται στο συμβούλιο σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

«Η Ευρώπη δεν έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει στο θέμα του μεταναστευτικού. Οσο υπάρχουν πόλεμοι και φτώχεια, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτό που πρέπει να λειτουργήσει είναι αυτό που έλεγε το κοινοβούλιο. Σαφώς πρέπει να λειτουργήσει αυτό που έλεγε το κοινοβούλιο, να λειτουργήσουν νόμιμοι δίοδοι, να γίνουμε σκληροί με τους διακινητές. Δυστυχώς όλα μπλοκάρονται στο συμβούλιο σε επίπεδο αρχηγών κρατών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα