back to top
18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τάσος Γαϊτάνης στον Αθήνα 9.84: “Παρότι ζήσαμε ένα ακραίο φαινόμενο, αμέσως ο κ. Σταικούρας ανήγγειλε δέσμη μέτρων”

Διαβάστε επίσης

“Δεν ήταν απροετοίμαστος ο κρατικός μηχανισμός. Από την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Χαρδαλιάς είχε ενημερώσει -με τουλάχιστον 2 τηλεοπτικές παρεμβάσεις- ότι επίκειται μεσογειακός κυκλώνας” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Όπως συμπλήρωσε “παρότι ζήσαμε ένα ακραίο φαινόμενο αμέσως ο κύριος Σταικούρας ανήγγειλε δέσμη μέτρων από το Σάββατο το μεσημέρι .Είναι δύσκολο να υπάρξει μια αποτίμηση των ζημιών .Συνολική εκτίμηση της κατάστασης θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην ανακούφιση των πληγέντων”.

Ερωτηθείς για την πανδημία και την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική
και αν η κυβέρνηση εφαρμόσει τοπικό lock down ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε:
“Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση για lock down. Από σήμερα και για 14 ημέρες τίθενται σε ισχύ συγκεκριμένα μέτρα. Αν τηρηθούν απαρέγκλιτα δεν νομίζω ότι θα παρθούν πιο αυστηρά μέτρα .Δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε ένα lock down, όπως τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σίγουρα θα είναι μεγάλο πλήγμα για την οικονομία αν συμβεί”.

ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
“Δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε εκεί που δεν χρειάζεται. Το μόνα μέτρα προστασίας μας ,απέναντι στον κορονοϊό είναι η χρήση μάσκας και η απόσταση και αυτά είναι καθαρά ατομική ευθύνη. Ο ιός είναι νέος .Είναι γνωστό ότι τα μικρά παιδιά προσβάλλονται λιγότερο και μεταδίδουν πιο δύσκολα τον ιό. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για την αύξηση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, απλά χρειάζεται λίγο χρόνος”.

ΓΙΑ ΤΑ 11 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΕΘ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
“Ο κ. Τσίπρας θέλησε να επαναλάβει την πολιτική του απάτη που ξεκίνησε από την ΔΕΘ του 2014 ,ο κόσμος όμως δεν ξεχνάει. Επανήλθε στη μόνιμη επωδό . Προσπάθησε να ποτίσει το λεφτόδεντρο που ο ίδιος φύτεψε το 2014 αλλά ξεράθηκε το 2015” είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή είχε ταχθεί κατά της συμφωνίας, αλλά είχε προειδοποιήσει ότι αν ψηφιστεί στη Βουλή θα την τηρήσει ,γιατί θα πρόκειται για μια διεθνή συμφωνία που θα δεσμεύει τη χώρα. Ο Τσίπρας χρωστάει συγγνώμες στον ελληνικό λαό. Η ΝΔ θα εφαρμόσει την συμφωνία και είναι μια καλή ευκαιρία ,όταν ανοίξουν τα 20 κριτήρια ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ να διασφαλίσουμε τα ελληνικά συμφέροντα” υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

Τέλος στο ζήτημα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας , δηλαδή για την ονομαστική ψηφοφορία που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα τρία μνημόνια συνεργασίας με Βόρεια Μακεδονία ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. επισήμανε: “Ο κύριος Τσίπρας μπορεί να ζητήσει ότι θέλει. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι συμπαγής”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα